BUDOSPORT

Kickboksen:

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt.

De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren 70 populair werd.

Het kickboksen in de U.S.A. is ontstaan als systeem om verschillende stijlen vechtsporters zich met elkaar te laten meten.
Het kickboksen in Japan heeft zich van harde karatestijlen uit ontwikkeld met invloeden van het muay thai. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo.

Kickboksen bij Theo Komen is anders. Wij onderscheiden ons in een aantal zaken. Zo is trainen op je eigen niveau voor ons erg belangrijk. Van wedstrijdvechters tot mensen die alleen maar een lekkere workout willen. Tevens onderscheiden onze vechters zich op techniek, tactiek, mentale weerbaarheid en passie.

 

Karate:

Karate, een van de oudste sporten van de wereld. Heb jij altijd al een band willen hebben in deze mooie sport? Dan is dit jouw kans! Regelmatig zijn er examens om diploma’s te behalen. Als je nu begint met trainen is de kans erg groot dat je snel al examen kan doen voor een band. Het doel van karate is om geestelijk en lichamelijk fit te blijven en je te verdedigen. Karate is een Martial Art oftewel een Kunst! Wil jij ook eens meedoen? Dit kan iedere woensdag en vrijdag! Kijk voor de exacte tijden op het groepslesrooster!

Bokszaktraining:

Bokszaktraining staat voor positieve energie en veel plezier. In plaats van je stress en zorgen af te reageren op je omgeving, doe je dat op de bokszak. En wel door trappende en slaande bewegingen te maken tegen de bokszak op lekkere opzwepende muziek. Steeds meer vrouwen en mannen ontdekken het plezier van deze fantastisch workout. Zweten, zwoegen en afzien maar uiteraard op je eigen niveau. Probeer het nu!

 

MMA

MMA staat voor Mixed Martial Arts. De naam verklaart al waar het om gaat, gemengde gevechtskunsten. Daar waar het kickboksen stopt (het staande gevecht) gaat het MMA verder met het grondgevecht. Dus klem- en wurgtechnieken worden onderdeel van de strijd in het tweegevecht. Ben je nieuwsgierig geworden, schroom niet en doe een lesje mee.